iskanje

Vpis

Vpis v srednjo šolo je ena pomembnejših življenjskih prelomnic. Gimnazijski programi so si precej podobni ali celo enaki, razlike so v organizaciji dela, v manjšem številu ur, ki jih šole lahko razporejajo po svoje, najbolj pa šolo, ki je živ organizem, gradimo ljudje.
Gimnazija Poljane se od drugih gimnazij loči že po tem, ker vpisujemo dva programa, predvsem pa svojo identiteto gradimo s spoštljivo navezavo na bogato dediščino in s pogledom, uprtim v prihodnost. Mladim, ki so nam zaupani, pomagamo graditi trdno znanje, kritično misel in odgovoren odnos do sebe in drugih.

Ob kliku na spodnji gumb se odprejo strani, na katerih bomo sproti obveščali o vpisu. Oglejte si tudi rokovnik za vpis in strnjene informacije o postopku prijave in vpisa.

Več o vpisu

Novice

Vse novice

14. februar 24

Dnevi odprtih vrat ˝Izkušnja pouka na Gimnaziji Poljane˝

Devetošolci. Vabimo vas na nove dneve odprtih vrat Gimnazije Poljane, ki bodo potekali v marcu. Pridružite se pouku dijakov prvega, drugega  ali tretjega letnika. Dnevi odprtih vrat bodo potekali od 11. marca do 15. marca 2024.  Sprejem v šoli bo ob 8.30. Dijaki vas bodo pospremili v razred, kjer boste tri šolske ure prisotni pri pouku določenega razreda, spoznali boste naš vsakdan.Za obisk je potrebna predhodna prijava, število prijav je omejeno. Prijave se bodo odprle 26. februarja ob 8h. S prijavo soglašate, da posredovane podatke uporabimo za organizacijo vašega obiska. Pred obiskom boste dobili elektronsko pošto z navodili. Dobrodošli.   Prijavite se lahko na spodnjih povezavah od 26. februarja dalje.   Prijava na dan odprtih vrat 11. 3. https://1ka.arnes.si/Prijava11Marec Prijava na dan odprtih vrat 12. 3. https://1ka.arnes.si/Prijava12Marec Prijava na dan odprtih vrat 13. 3. https://1ka.arnes.si/Prijava13Marec Prijava na dan odprtih vrat 14. 3. https://1ka.arnes.si/Prijava14Marec Prijava na dan odprtih vrat 15. 3. https://1ka.arnes.si/Prijava15Marec

Preberi več

22. februar 24

Posebno povabilo

Ste kljub štirim ponovitvam zamudili letošnji BNK? Bi si ga radi ogledali ponovno? Prijazno vabljeni k ogledu "premiere" videoposnetka Božično-novoletnega koncerta Gimnazije Poljane, ki se je odvil v decembru 2023. Obiščite povezavo na YT-kanal, kjer se že odšteva čas do premiere, ki bo v petek, 23. februarja, ob 20.00. Videoposnetek bo na istem mestu seveda dostopen tudi kasneje. Za montažo so poskrbeli: Ela Horvat, Peter Perme in Filip Barbalić.         Oglejte si tudi štiri fotozgodbe, ki so nastale po letošnjem BNK-ju: v objektivu Mile Škof Fatur, v objektivu Filipa Barbalića, v objektivu Jakoba Majdiča, v objektivu Naje Klavžar.      

Preberi več

22. februar 24

Fotoutrinki z informativnega dne

Minuli petek in soboto je bilo zaradi informativnih dnevov na mnogih šolah po Sloveniji zelo živahno.  

Preberi več

19. februar 24

Rezultati regijskega Cankarjevega tekmovanja

Po regijskem Cankarjevem tekmovanju, ki je bilo tudi za našo šolo letos v Zagorju ob Savi, sta se na državno tekmovanje, ki bo 16. marca v Ljubljani, uvrstili Pika Krevs Rupena, 2. F in Heli Šimnovec, 4.A. Čestitamo in želimo uspešno in ustvarjalno pisanje tudi na državnem tekmovanju. Darinka Marc in Vid Skrbinšek, mentorja

Preberi več

Koledar dogodkov

februar 24
mar
04

šolsko tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete

cel dan

mar
05

projektni dan

cel dan

mar
08

šolsko tekmovanje iz latinščine

cel dan

kontakt: Nataša Homar, prof.

feb 24

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Poljanska σχολή bo zame vselej tudi skupnost v smislu neke nevidne mreže, ki sem jo intenzivneje začela tkati nekje v gimnazijskih letih. V njenem okviru se srečujem z ljudmi, ki so mi blizu, saj si z njimi delim prepričanja, zanimanja, sorodnosti, naklonjenost. Ta mreža se razteza širše, daleč preko klopi in zidov poljanske gimnazije, dlje od mojih najstniških let, pravzaprav tudi dlje od časa in prostora, v katerem živim; sega namreč tudi do vseh tistih posameznikov, ki so napisali, uglasbili, naslikali, posneli, zaigrali, upodobili vse tisto, kar se me dotakne.”


- Andreja Inkret (maturirala 1992) je predavateljica na oddelku klasične filologije FF v Ljubljani, prevajalka, publicistka in pisateljica.

MENU
Hitre povezave