iskanje

Novice

Vse novice

1. julij 24

Uradne ure in zaprtje šole v času počitnic

Uradne ure tajništva od petka, 28. 6., do petka, 12. 7., so vsak delovni dan od 10.00 do 12.00. V času od ponedeljka, 15. 7., do četrtka, 15. 8., bo šola zaprta. Od petka, 16. 8., do petka, 30. 8., bodo uradne ure tajništva ponovno vsak delovni dan od 10.00 do 12.00.

Preberi več

12. julij 24

Podelitev maturitetnih spričeval

Četrtošolci so na letošnjem spomladanskem roku dosegli 99 % uspeh. Naš najuspešnejši razred je dosegel povprečje 24,5 točke. Povprečje poljanskih razredov je bilo 23 točk, kar je 2,3 točke nad državnim povprečjem (20,7). Zlatih maturantk in maturantov je bilo 19, od teh 2 diamantni. Žana Primc (4.b) in Valerija Jovanoska (4.h) sta dosegli vseh 34 točk. Vsem iskreno čestitamo in želimo lepe počitnice! Avtor fotografij: Marko Trobevšek

Preberi več

1. julij 24

Pouk nemščine malo drugače

Sončni dnevi v juniju so nam letos omogočili pobeg iz učilnic in izvedbo nemškega pouka na prostem. Dijakinje in dijaki 1.G so se na pobudo profesorice Neže Kolbezen v manjših skupinah udeležili razrednega tekmovanja v orientaciji po središču mesta. Prepoznavanje znamenitosti Ljubljane v nemškem jeziku, odkrivanje malo manj poznanih kotičkov, pomoč turistom iz nemškogovoreče države pri orientaciji in fotografiranje z znanimi osebnostmi iz slovenskega prostora je bila zabavna in poučna popestritev pouka nemščine.   Besedilo: Neža Kolbezen

Preberi več

1. julij 24

Podelitev maturitetnih spričeval

Obveščamo vas, da bo podelitev maturitetnih spričeval v četrtek, 11. 7., potekala v šolski dvorani po naslednjem vrstnem redu: ob 10.00 uri za oddelke A, B in C ob 11.00 uri za oddelke D, E in F ob 12.00 uri za oddelke G, H in odrasle. Svoje dosežke na maturi pa si lahko že od 7.00 ure dalje ogledate na spletni strani RIC-a.

Preberi več

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Nočne more, da ne morem narediti mature, ker ne znam kemije, matematike, fizike, me še vedno zbujajo iz sna. V teh štiridesetih letih, odkar nisem več dijakinja Gimnazije Poljane, sem sanje, da jecljam pred tablo ali sedim pred testom z nagrmadenimi formulami, ki jih ne razumem, sprejela kot nekakšno anekdoto, ki se konča s prebujenjem in z osvobajajočim smehom. In prav smeh je tisti, s katerim bi najbolje opisala svoje spomine na gimnazijska leta.”


- Saša Pavček (maturirala 1978) je igralka, prvakinja SNG Drama, profesorica na AGRFT in pesnica.

MENU
Hitre povezave