iskanje

Prvošolci na spoznavnem taboru

Nazaj

Poljanske prvošolke in prvošolci se vsako leto takoj v začetku septembra podajo na spoznavni tabor, katerega glavni namen pove že ime samo: da bi se spoznali in povezali.

Letošnji spoznavni je potekal od 5. do 12. septembra 2022 v CŠOD Radenci ob Kolpi. Naši spoznavni tabori imajo dolgo brado. Kolovratili smo že v Gorjah, na Kozjanskem, v Tolminu, zadnji dve leti pa smo bili v Beli krajini. 

 

Kot že rečeno, je tabor namenjen povezovanju z novimi sošolkami in sošolci, tkanju vezi z razrednikom in prijetnemu druženju v neformalnem okolju. Udeleženi učitelji leto za letom družno opazujemo, kako se iz Ljubljane na tabor odpelje avtobus posameznikov, nazaj pa se pripelje Razred.

Na spoznavnem taboru imajo osrednjo vlogo športne in druge dejavnosti. Naši novi poljanci so se letos v dveh dneh tako preizkusili v kolesarjenju, veslanju po Kolpi, športnem plezanju, lokostrelstvu, peki belokranjske pogače in hoji v neokrnjeni naravi, domu velikih zveri.

Obe svetovalki premišljeno izbereta vaje za urjenje socialnih veščin, ki jih potrebuje vsak, kdor se želi vključiti v skupnost.

 


Ksenija Blažin in Jan Jereb, profesorja športne vzgoje

MENU
Hitre povezave