iskanje

Vpis

Vpis v srednjo šolo je ena pomembnejših življenjskih prelomnic. Gimnazijski programi so si precej podobni ali celo enaki, razlike so v organizaciji dela, v manjšem številu ur, ki jih šole lahko razporejajo po svoje, najbolj pa šolo, ki je živ organizem, gradimo ljudje.
Gimnazija Poljane se od drugih gimnazij loči že po tem, ker vpisujemo dva programa, predvsem pa svojo identiteto gradimo s spoštljivo navezavo na bogato dediščino in s pogledom, uprtim v prihodnost. Mladim, ki so nam zaupani, pomagamo graditi trdno znanje, kritično misel in odgovoren odnos do sebe in drugih.

Ob kliku na spodnji gumb se odprejo strani, na katerih bomo sproti obveščali o vpisu. Oglejte si tudi rokovnik za vpis in strnjene informacije o postopku prijave in vpisa.

Več o vpisu

Novice

Vse novice

20. maj 24

Glasovanje za najboljši videospot

Vsi lahko odločate o najboljšem videospotu tretjega izziva projekta Sing-a-Vision. Glasujete lahko le za en videospot in sicer od 20. 5. (od 12.00) do 27. 5. 2024 (do 23.59) na spletni strani https://www.singavision.eu/sl

Preberi več

21. maj 24

Rezultati državnega tekmovanja iz kemije

V soboto, 11. maja 2024, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije, na katerega se je uvrstilo tudi 10 dijakov iz Gimnazije Poljane. Luka Gradišek iz 3.h je zasedel drugo mesto v državi in je prejemnik zlate Preglove plakete. Srebrno Preglovo plaketo pa so osvojili Jakob Zakrajšek (1.g), Alja Hudeček (1.d), Lara Kogovšek (1.a), Bojan Brdar Turk (2.d), Dominik Fele (3.d) in Tatiana Balaganskaya (4.g). Vsem dijakom iskreno čestitamo! Aktiv kemije

Preberi več

21. maj 24

Dvojna reportaža po mednarodni izmenjavi za 3.A

Oktobrski sončni teden za 3.A in francoske goste iz gimnazije Balzac v Toursu V sredo, 4. oktobra, smo pred šolo nestrpno pričakovali neznane potnike, ki so se z vsako minuto približevali jesenski Ljubljani. Čakal nas je pester teden, poln nerazumljenih francoskih fraz, potovanj po Sloveniji in izven, druženja z že znanimi in novimi obrazi.  Ko so francoski gostje že spoznali naše družine in domove, jih je čakalo spoznavanje naše šole in Ljubljane. A na dobro poznano okolje smo tudi mi gledali z drugačnimi očmi, zdaj ko smo imeli par novih ob sebi. Da bi postali tujci drug drugemu domači, je bila naslednji dan organizirana spoznavna zabava. Po dnevu, ki smo ga preživeli v tržaški Rižarni in Postojnski jami, smo se zopet srečali na Špici. Dan se je torej končal (ali noč začela) v zvokih francoskega rapa, kitare in smeha.  No, nekateri pa so se razveselili šele naslednji dan. Oddih od svojih na novo pridobljenih bremen so končno dobili ob slapu Slavici, ko smo se nenačrtovano ločili in nato zopet našli ob Bohinjskem jezeru, kjer so nekatere čakali sendviči, druge skok v mrzlo vodo. Naslednjega dne so se nekateri držali naslova in dan preživeli z družino, drugi smo s svojimi pari šli po svoje, vsi pa smo se v ponedeljek odpeljali v Idrijo, se spustili pod zemljo. Ko smo še istega dne ob pol petih zapustili Prirodoslovni muzej, je bilo v zraku že čutiti, da se slovenski del izmenjave približuje koncu. Slovo smo si na pol že izrekli na Špici ob osmih zvečer (ob francoskem rapu, kitari in smehu), a pred nami je bil še en dan. V torek smo se vsi vrnili šolske učilnice, v katerih so Francozi doživeli slovenski pouk, nato pa smo še zadnjič imeli delavnice. Te, razporejene sicer skozi cel teden, so se sklenile v zaključni prireditvi. Na odru so se zvrstile različne točke, od predstave o Postojnski jami do petja partizanskih pesmi.  Kot da bi se prestavili en teden nazaj, smo kar naenkrat zopet stali pred avtobusom, obdani s kovčki, objokanih ali nasmejanih obrazov. Francoski avtobus se je odpeljal, dijakinje in dijaki 3. A pa smo ostali na mestu ter z nasmehom gledali naprej, nekateri na oddaljeni drugi del izmenjave, drugi pa so občutili predvsem razbremenitev po intenzivni skrbi za gosta, a hkrati tudi novo samozavest, vzniklo ob pridobljenih izkušnjah, ki so izšle iz te iste skrbi.

Preberi več

21. maj 24

Zlato priznanje raziskovalki Sari

V ponedeljek, 20. 5., je na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti potekalo 58. srečanje mladih raziskovalcev pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).Sara Jemec (4.b) je s svojo raziskovalno nalogo Primerjava izvora prevzetega strokovnega geografskega izrazoslovja in vpeljava terminologije ter njene etimološke razlage v pouk geografije dosegla 1. mesto v kategoriji geografija in geologija. Za raziskovalno nalogo in zagovor je prejela zlato priznanje, ki je zagotovo potrditev za izjemen trud in dobra popotnica za naslednje Sarine objave. Za dosežek ji iskreno čestitamo! Besedilo: mentor Dan Kardum Šibila

Preberi več

Koledar dogodkov

maj 24
maj
22

Poljanska ptica

cel dan

maj
22

podelitev spričeval za 4. letnike

cel dan

maj
29

filmski dan za 3. B, D, G in H

cel dan

prilagojen urnik

maj
22

Poljanska ptica

cel dan

maj
22

podelitev spričeval za 4. letnike

cel dan

maj
29

filmski dan za 3. B, D, G in H

cel dan

prilagojen urnik

maj 24

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Pri angleščini mi je bil kar prijeten dopolnilni pouk pod mentostvom lektorjev mr. Sheparda in (v drugem letniku) mr. Knighta. Pri njiju ni bilo utesnjujočega ocenjevanja, vse je potekalo prostovoljno. Pouk sta sestavljala branje in doživljajsko komentiranje pesmi. ”


- Branko Gradišnik , roj. 1951, vpisan v prvi razred leta 1965, je, kot sam pravi, zapisovatelj.

MENU
Hitre povezave