Krožki

Nazaj

Naš osnovni cilj je dijakom nuditi kakovostno izobraževanje, z uporabo sodobnih in raznolikih načinov poučevanja. Hkrati posebno pozornost namenjamo številnim dejavnostim, ki bogatijo življenje in delo na šoli.

Želimo vedeti in pokazati več …

Astronomsko opazovanje

Opazovanje Lune in planetov na Gradu ter opazovanje Sonca na šolskem dvorišču.


Mentorica: Nada Žonta Kropivšek

Bralni krožek

Tukaj se mesečno zbiramo ob izbrani knjigi in si povemo vse in še več o tem, kako smo jo doživeli.


Mentorica: Nina Prešern

Fizikalni krožek

Reševanje zanimivih fizikalnih in astronomskih nalog, priprava na tekmovanje ter sestavljanje preprostih elektronskih vezij.


1. in 2. letnik: Katrca Mivšek Tišler,
3. in 4. letnik: Nada Žonta Kropivšek

Košarka za dijakinje in dijake

Krožek poteka v telovadnici naše gimnazije, enkrat na štirinajst dni, s trajanjem dve šolski uri ali več, za dijake in dijakinje, in sicer ob četrtkih ob 15.40.


Mentor krožka: Miloš Pogačar

Več

Odbojka za dijakinje

Krožek je namenjen rekreativnemu igranju odbojke. Vabljene ste dijakinje in dijaki. Imamo se luštno, sproščeno, druži nas strast do igre ☺. Pridobljene ure bodo štele za OIV in 3. uro ŠVZ (vsaka udeležba 2 uri)


Mentorica: Ksenija Blažin, prof.

Odbojka za dijake

Krožek odbojke poteka ob ponedeljkih, enkrat tedensko, s trajanjem dve šolski uri ali več. Začenja se ob 15.50 uri v veliki telovadnici.


Mentor: Uroš Bizilj

Več

Poljanski zbiratelji

Predstavitev lastnih zbirk in izmenjava izkušenj na temo zbirateljstva.

Priprava občasnih razstav zbirk v šoli.


Mentor: Tomislav Drčar

Rekreacija za dijake

Dijaki lahko izbirajo različne športne dejavnosti, kot so fitnes, igre z žogo, igre z loparji in druge oblike aktivne sprostitve.
Urijo svoje motorične sposobnosti, izboljšujejo tehnično znanje, predvsem pa se, preko igre, povezujejo z dijaki iz drugih razredov. S tem krepijo samozavest, pripadnost in prijateljske odnose.


Mentorica: Mojca Kolbl Repinc

Matematični krožek

V letošnjem šolskem letu bova matematika Tone Prus in Franci Jaklič organizirala matematični krožek. Razpisala bova teme, ki jih bova na posameznih urah obravnavala.
Dijaki bodo lahko prišli na predavanje, če jih bo določena tema zanimala.


Mentorja: Tone Prus in Franci Jaklič

Planinski pohodi

Planinski pohodi na Poljanah se ne izvajajo v obliki klasičnega krožka, tako da bi se sestajali enkrat tedensko, ampak tako, da 3- do 4-krat letno za vikend izvedemo dvodnevni pohod. Izbiramo med več kot 20 že preizkušenimi destinacijami, katerim vsako leto dodamo kakšno novo. Dijakom 4. letnika se udeležba šteje v okviru 3. ure športne vzgoje. Pohode vodimo poljanski profesorji, vodniki Planinske zveze Slovenije s potrjeno licenco.


Mentorji in izvajalci smo: Franci Jaklič, Srečko Zgaga in Dan Kardum Šibila.

Več

Šahovski krožek

V letošnjem šolskem letu bo šahovski krožek vodil profesor matematike Blaž Ivanuša. Na krožku bomo spoznali teorijo otvoritev, osnovne šahovske končnice in seveda odigrali veliko medsebojnih partij. Sklep: imeli se bomo fino.


Mentor: Blaž Ivanuša

Tečaj stare grščine

Fakultativni tečaj grščine je namenjen dijakom klasičnega programa, ki se želijo naučiti pisati in brati staro grščino in se nekoliko seznaniti z grškim samostalnikom (sklanjanje) in glagolom (spreganje). Prav tako analiziramo strokovno besedišče in besede v vsakodnevni rabi, ki prihajajo iz grščine. Tečaj poteka enkrat na teden po pouku.


Mentorica: Nataša Homar, prof.

Ustvarjalne delavnice

Ustvarjalne delavnice so, kot že samo ime pove, namenjene ustvarjanju – kvačkanju, pletenju, izdelavi novoletnih voščilnic … In seveda prijetnemu druženju.

Vivaristika

Dejavnost je namenjena dijakom, ki si želijo del časa, ki ga preživijo v šoli, nameniti druženju s šolskimi »zverinicami«. Učimo se empatije in dovzetnosti do potreb in čustev drugih bitij.


Mentorica: Urška Čimžar, laborantka za biologijo

MENU
Hitre povezave