iskanje

Vpis

Vpis v srednjo šolo je ena pomembnejših življenjskih prelomnic. Gimnazijski programi so si precej podobni ali celo enaki, razlike so v organizaciji dela, v manjšem številu ur, ki jih šole lahko razporejajo po svoje, najbolj pa šolo, ki je živ organizem, gradimo ljudje.
Gimnazija Poljane se od drugih gimnazij loči že po tem, ker vpisujemo dva programa, predvsem pa svojo identiteto gradimo s spoštljivo navezavo na bogato dediščino in s pogledom, uprtim v prihodnost. Mladim, ki so nam zaupani, pomagamo graditi trdno znanje, kritično misel in odgovoren odnos do sebe in drugih.

Ob kliku na spodnji gumb se odprejo strani, na katerih bomo sproti obveščali o vpisu. Oglejte si tudi rokovnik za vpis in strnjene informacije o postopku prijave in vpisa.

Več o vpisu

Novice

Vse novice

15. maj 24

66. Pohod ob žici 2024 - Tek trojk

Tek trojk je potekal  v soboto, 11. maja 2024. Srednješolskega teka se je udeležilo 48 naših dijakinj in dijakov. Kar 16 poljanskih trojk, 13 ženskih in 3 mešane, je priteklo skozi cilj 3 km dolge proge na Kongresnem  trgu.  Najboljšo uvrstitev je dosegla naša mešana trojka  iz 2.G v postavi:  Marta Arko, Rok Lepša  in Gal Zore. V močni konkurenci 20 ekip iz vse Slovenije so si s časom 14 minut in 28 sekund priborili stopničke in zasedli odlično 2. mesto. Med ženskimi trojkami se je najbolje uvrstila ekipa iz  1.F (Luna Čakarova, Mina Matek, Alisa Šturm . S časom 18 minut 59 sekund so dosegle 16. mesto med 51 ekipami. Tudi preostale naše trojke so odtekle po svojih najboljših močeh in si zaslužijo veliko pohvalo. Gimnazija Poljane je imela spet največ  trojk med srednjimi šolami, kar kaže na veliko povezanost in športni duh med našimi dijaki. Mnogo več od rezultatov namreč pomeni športno druženje in medsebojna pomoč med poljanskimi tekači, saj je Tek trojk predvsem tek prijateljstva in tolerantnosti.   Mentorica: Nataša Nakrst

Preberi več

15. maj 24

Državno tekmovanje iz latinščine

Na državnem tekmovanju iz latinskega jezika, ki je letos potekalo v Mariboru, so srebrno priznanje dosegle Anaïs Vrtunski (3.B), Nika Bizilj (3.B) in Zarja Trošt (3.A), bronasto priznanje pa Mala Verbič Šalamun (3.A).  EX ANIMO CONGRATULAMUR! Besedilo: Nataša Homar

Preberi več

14. maj 24

Matematični tabor v CŠOD Bohinj

Letošnji, že štirinajsti matematični tabor, je potekal od petka 10. do nedelje 12. maja. Dijaki so se ga udeležili na dveh lokacijah: tradicionalno v CŠOD Bohinj in na novo v CŠOD Prvine. V Bohinju je bilo 66 dijakov iz 4.A, 4.B, 4.E in 4.G. Na fotografiji pohod okoli jezera, ki je letos minil brez dežja.       Besedilo in izbor fotografij Andreja Hočevar, prof.   Še nekaj fotoutrinkov delovnega vzdušja po učilnicah.

Preberi več

14. maj 24

Matematični tabor maturantov Prvine 2024

Del dijakov naših 4. letnikov je preživel zelo delaven drugi majski vikend na matematičnem taboru na Prvinah, kjer so se učili za maturo ob pomoči učiteljev matematike. V petek popoldne, v soboto in nedeljo so dopoldne delali, sobota popoldne pa je bila namenjena sprehodu na Čemšeniško planino. Nekateri so se učili še zvečer! Petkov večer nam je razsvetlil čudovit severni sij, sobotni večer pa poživil prenos evrovizijske popevke, ki smo ga skupaj poslušali in gledali projekcijo na velikem platnu. V domu CŠOD na Prvinah so nas sprejeli z odprtimi rokami, nam pripravljali domačo hrano in nam dom v celoti zaupali v uporabo, na koncu pa naše dijake pohvalili in povedali, da smo bili najboljši gostje do sedaj. Samo kavo naj si drugič le prinesemo s seboj, da jim ne bomo ponovno porabili dvomesečne zaloge. V imenu učiteljev Irene Sečnik, Lovra Dretnika, Blaža Ivanuše in v svojem imenu zapisala in izbrala fotografije spremljevalka Nada Žonta Kropivšek.

Preberi več

Koledar dogodkov

maj 24
maj
22

Poljanska ptica

cel dan

maj
22

podelitev spričeval za 4. letnike

cel dan

maj
29

filmski dan za 3. B, D, G in H

cel dan

prilagojen urnik

maj
22

Poljanska ptica

cel dan

maj
22

podelitev spričeval za 4. letnike

cel dan

maj
29

filmski dan za 3. B, D, G in H

cel dan

prilagojen urnik

maj 24

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Gimnazija je bila, vsaj zame, odlična osnova za strokovne predmete na fakulteti, predvsem pa za splošno izobrazbo. Kadar koli sem hodil po muzejih ali galerijah, poslušal koncerte, opere ali operete, gledal dramske predstave ali vodvile, sem čutil oporo v izobrazbi, ki smo jo pridobili na Poljanah. ”


- Vojteh Cestnik (maturiral 1967) je zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, v času aktivne službe je bil redni profesor fiziologije na Veterinarski fakulteti

MENU
Hitre povezave