Novice

Vse novice

22. september 23

Vabilo na Ljubljanski maraton

Vabim vas, da se udeležite največje tekaške prireditve pri nas. Preživeli boste prijeten športni dan v družbi tekaških prijateljev in začutili športni utrip naše Ljubljane. KDAJ?– sobota, 21. 10. 2023: srednješolski tek (3,2 km)– nedelja, 22. 10. 2023: Ljubljanski maraton (10 km, 21 km, 42 km) – pomoč pri organizaciji (le polnoletni dijaki) PRIJAVE: do 5. 10. 2023 pri učiteljih športne vzgoje. Mentorica množičnih tekaških prireditev: Nataša Nakrst

Preberi več

18. september 23

Stripovski kotiček

V šolski knjižnici Gimnazije Poljane je z novim šolskih letom nastal kotiček za ljubitelje stripa. Izbirajo lahko med različnimi zgodbami v stripu in jih prebirajo v prijetnem okolju.

Preberi več

13. september 23

Krst prvošolcev

Po poljanski tradiciji je Dijaška skupnost Gimnazije Poljane s četrtimi letniki ponovno ogranizirala krst prvošolcev v šolskem atriju. Po dva predstavnika vsakega razreda prvih letnikov sta se v različnih veščinah pomerila z drugimi.  Letošnja tema krsta so bili kavbojci in indijanci. Četrti letniki so v vlogi kavbojcev vodili prve letnike oziroma indijance skozi vrsto izzivov. Zmagovalca sta bila za prava poljanca "krščena" v šolski fontani. Vsi fazančki so se zelo izkazali! Besedilo Miha Meserko, fotografije Filip Barbalić

Preberi več

11. september 23

Roditeljski sestanki

V torek, 19. 9., v sredo, 20. 9., in v četrtek, 21. 9., bodo potekali roditeljski sestanki za 2., 3. in 4. letnike. O točnem datumu in uri so starše obvestili razredniki, razpored z urami in učilnicami pa bo objavljen tudi v avli šole.

Preberi več

Koledar dogodkov

september 23
sep
26

sestanek sveta staršev

cel dan

sep
28

sestanek sveta šole

cel dan

sep
29 - 30

Gimnazijada

cel dan

sep
26

sestanek sveta staršev

cel dan

sep
28

sestanek sveta šole

cel dan

sep
29 - 30

Gimnazijada

cel dan

sep 23

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Ker takrat še ni bilo mobilnih telefonov in računalnikov, ki si dandanes uzurpirajo večino pozornosti mladih ljudi, smo se s sošolci veliko pogovarjali. Pogovori so bili pogosto otročji, neredko pa tudi resni. In ker smo verjeli, da je naša dolžnost pokazati, da smo oziroma postajamo izobraženci, smo se bolj ali manj uspešno trudili delati pameten vtis. Seveda nam to ni vedno uspelo.”


- Janez Kranjc (maturiral 1967) je pravnik in pravni zgodovinar, profesor rimskega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani, izredni član SAZU.

MENU
Hitre povezave