iskanje

Gledališke skupine in podkast

Nazaj

Gledališka dejavnost je na Gimnaziji Poljane nadvse živ ustvarjalni prostor. V zadnjem desetletju so zanjo skrbeli mentorji: Nataša Homar in Miha Pohar (Teater klasikov: Dvojčka; Ojdip, kralj; Medeja, Antigona), Nina Miri Zalar in Miha Pohar (Romeo in Julija), Alenka Arbiter (vsakoletne ugledališčene pravljice za Dedka Mraza), Katarina Torkar Papež, tudi z zunanjimi sodelavci (Učna ura, Fiziki, 0, končno je nastopil dan za jutri, Žabe, Razred, predstava ob 120-letnici Gimnazije Poljane).

Poljanski oder

Gledališče je organski del človeškega življenja. Igri smo namreč priča v vsakdanji komunikaciji, saj so predstave del našega vsakdana in naših ceremonij. Zato ni čudno, da se zanj odpira prostor tudi v šolski praksi. Toda ne le kot igra v razredu in med poukom, pač pa kot načrtno razvijanje dramske dejavnosti, ki se realizira v predstavi.

Več

Teater klasikov

Teater klasikov je dijaška gledališka skupina, ki jo vodita profesorja Nataša Homar in Miha Pohar. Osredotoča se na uprizarjanje antičnih dramskih besedil.
V repertoarju Teatra klasikov so doslej bili Sofoklejev Kralj Ojdip, muzikal En komad po Plavtu, Sofoklejeva Antigona, Evripidova Medeja in Plavtova Dvojčka.
Pri uprizoritvah gre večkrat za nove pristope, ki obračajo hrbet klasičnim uprizoritvam in želijo z aktualizacijo nagovoriti današnjo publiko.

Poljanski kavč

Poljanski kavč je šolski podkast, ki ga ustvarjajo dijaki pod mentorstvom Uroša Bizilja. Gre za sproščene pogovore in intervjuje s trenutnimi poljanskimi učitelji, dijaki ali bivšimi poljanci, ki jih izmenično povezujeta profesorja Uroš Bizilj in Miha Pohar.

Več

Novice


2. februar 24

Še en pogled v december: 3.B v predstavi za otroke

Fanči in trije razbojniki Nekoč so živeli trije strašni razbojniki. Imeli so dolge črne plašče in rute, ki so skrivale njihove mrke obraze. Ponoči, ko je bilo čisto, čisto temno, so prežali ob poti. Prvi: je imel puško, drugi: je imel pihalnik popra, tretji: pa je imel veliko sekiro. Vsi so se jih bali, no, skoraj vsi. Mala plavolasa sirota Fanči se je prav razveselila, ko so jo ugrabili. Nekateri otroci pa niso bili tako srečni kot Fanči. Ostale sirote so živele pod tiranijo Zlobne tete v sirotišnici, kjer so svoje bedne dneve preživljale ob nabiranju sladkorne pese.   Dijaki 3. B razreda z mentorico in razredničarko Alenko Arbiter so bili spet nazaj s kolosalno gledališko predstavo, izjemno v igri in dialogih, s kostumi in sceno pa tudi niso razočarali. Gorje tistim, ki niso videli tega monumentalnega spektakla, in več sreče prihodnje leto. Sreče, kot so jo pred božično-novoletnimi prazniki doživeli otroci številnih ljubljanskih vrtcev in šol (če smo pravilno prešteli, jih je bilo na štirih predstavah več kot 1000!).   Besedilo: Ana Roza Hawlina, 3.B, fotografije: Amina Gutić, 3.A oglejte si tudi fotozgodbo Metke Bohinc, 3.A  

Preberi več
MENU
Hitre povezave