iskanje

Mladi raziskovalci

Nazaj

Raziskujemo področja, ki nas še posebej zanimajo

Na Gimnaziji Poljane dijaki vsako leto raziskujejo v okviru gibanja Znanost mladini. Raziskovalne naloge se predstavijo najprej na šoli, nato na regijskem tekmovanju na OŠ Riharda Jakopiča, najboljši dijaki pa še na državnem tekmovanju v Murski Soboti.

Državno tekmovanje ima dva kroga: regijske komisije posredujejo najboljše naloge v prvi krog, državne komisije pa po proučitvi pisnih nalog pripustijo k zagovoru v Murski Soboti spet le najboljše (drugi krog). Tam se raziskovalci ponovno predstavijo, komisije pa jih nagradijo s priznanji.

Na regijskem tekmovanju pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana so nagrade še posebej bogate: za plakate knjižna nagrada, za naloge kot celota pa večdnevni nagradni izlet v južno Italijo (Rim, Neapelj, Vezuv, Pompeji, Firence) ali pa v Budimpešto in na Blatno jezero. Ljubljanski župan gospod Zoran Jankovič vsako leto tudi na slovesnosti osebno pozdravi in nagovori najboljše raziskovalce in jim čestita za dosežke.

Na naše raziskovalce smo zelo ponosni, pomagamo jim tudi s podelitvijo statusa »dijak mladi raziskovalec«. Njihove naloge hranimo v šolski knjižnici.

Informacije in prijave pri prof. Nadi Žonta Kropivšek: nada.zonta.kropivsek@gimnazija-poljane.com ali pri prof. Mihi Osredkarju: miha.osredkar@gimnazija-poljane.si , ki sta koordinatorja raziskovalne dejavnosti na šoli.

Vabljeni k raziskovanju in pridobivanju novih znanj in spoznanj!

MENU
Hitre povezave