iskanje

Mladi raziskovalci

Nazaj

Raziskujemo področja, ki nas še posebej zanimajo

Na Gimnaziji Poljane dijaki vsako leto raziskujejo v okviru gibanja Znanost mladini. Raziskovalne naloge se predstavijo najprej na šoli, potem na regijskem tekmovanju, ki je zadnja leta na OŠ Riharda Jakopiča, najboljši pa še na državnem tekmovanju v Murski Soboti.

Državno tekmovanje ima dva kroga, regijske komisije posredujejo naloge v prvi krog – bronasto priznanje, državne komisije pa po proučitvi pisnih nalog pripustijo k zagovoru le najboljše (drugi krog), ki se zatem potegujejo za zlato priznanje.

Na regijskem tekmovanju pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana so nagrade še posebej bogate: za plakate knjižna nagrada, za naloge kot celota pa večdnevni nagradni izlet v južno Italijo (Rim, Neapelj, Vezuv, Pompeji, Firence). Ljubljanski župan gospod Zoran Jankovič vsako leto tudi osebno pozdravi najboljše raziskovalce na slovesnosti, jim nameni govor in čestita za dosežke.

Informacije in prijave pri prof. Nadi Žonta Kropivšek: nada.zonta.kropivsek@gimnazija-poljane.com

Vabljeni k raziskovanju in prodobivanju novih znanj in spoznanj

Časovni potek raziskovalne dejavnosti Informacije v zvezi s potekom dela mladih raziskovalcev so dostopne na povezavi Mladi raziskovalci.
Pregled nekaterih preteklih raziskovalnih nalog si lahko ogledate TUKAJ.
Poročilo o raziskovalni dejavnosti za šol. leto 2020/21 si lahko ogledate TUKAJ.
Arhiv raziskovalnih nalog je v šolski knjižnici.

MENU
Hitre povezave