iskanje

Poljanci na zimskem pohodu

Nazaj

V soboto, 21. 1., smo se poljanski pohodnice in pohodniki zbrali pod uro pri glavni železniški postaji v Ljubljani. Z vlakom smo odšli v smeri Zidanega mostu, izstopili na postaji Laze in pričeli dvodnevni pohod. Pogled proti grebenom Posavskega hribovja je obetal prave zimske razmere.

Najprej smo se segreli ob čaju, potem pa krenili proti rojstni hiši Jurija Vege. Po predstavitvi njegovega dela in življenja so nas čakali vzponi na Murovico, najvišji vrh pohoda - Cicelj in Sveti Miklavž. Razgled s slednjega proti Ljubljanski kotlini nam je omogočil vajo iz orientacije, a jo je skrajšal hladen severovzhodnik, zato smo raje odkorakali proti cilju prve etape - Moravški dom na Uštah. Tam smo se pogreli, najedli in dodobra izkoristili kratek zimski dan za igranje družabnih iger ob krušni peči.

Naslednji dan smo pot nadaljevali mimo Slivne do Vač ter, skorajda v slogu visokogorskih odprav, gazili po snegu do Zasavske Svete gore, kjer smo si nabrali moči za spust do cilja - železniške postaje Sava, kjer smo si le še izmenjali slike, ki si jih lahko ogledate spodaj, in počakali na vlak do Ljubljane.

Dan Kardum Šibila

MENU
Hitre povezave