iskanje

Krst prvošolcev

Nazaj

V ponedeljek, 23. septembra 2024, se je v šolskem atriju odvil vsakoletni krst prvošolcev, ki smo ga organizirali dijaki 4. letnikov. Na začetku prireditve sta povezovalca pozdravila tudi naše goste v okviru projekta Erasmus +, in sicer dijake dijake iz Prerova in Ronde.

Iz vsakega razreda prvih letnikov sta bila izbrana po dva predstavnika, ki sta za svoj razred tekmovala v različnih izzivih. Tema krsta je bila letalska družba Air Poljane, s katero so bili povezani tudi vsi izzivi. Tekmovali so med drugim v oblačenju majic zaradi pretežke prtljage, tekmovanju za zadnji stol na letalu in prelivanju tekočin v manjše posodice, ki jih letalske družbe še dovoljujejo. Prvošolci so se pomerili v sedmih izzivih tako, da je pri vsaki igri eden izmed parov izpadel iz tekmovanja.

Pred finalnim izzivom je letalo strmoglavilo v Grčiji. Zadnji izziv je bil, kateri par hitreje poje jabolko, ki ga je držal grški bog. Zmagovalca krsta Air Poljane sta postala Filip Janežič in Ela Grabnar, predstavnika 1.E.

Čeprav je naš atrij zaradi gradbenih del trenutno prostorsko okrnjen in je zato posledično nastala gneča, to na prireditev ni vplivalo. V sproščenem in zabavnem vzdušju so uživali tako nastopajoči kot tudi ostali prvošolci in prvošolke, starejši poljanci in poljanke ter tudi profesorji.

Besedilo: Jaša Podlesnik, 4.C,

 

fotografije: Veronika Hauko, 4.F

MENU
Hitre povezave