iskanje

Poljanke in poljanci z rekordno udeležbo na Ljubljanskem maratonu

Nazaj

Minuli vikend je v Ljubljani potekal 27.Ljubljanski maraton, največja športno rekreativna prireditev pri nas.

V soboto, 21.10.2023, so bili na sporedu šolski teki. Naša Gimnazija Poljane na njih organizirano sodeluje že 25 let, a tokrat se lahko pohvalimo z rekordno udeležbo naših dijakov na srednješolskem teku. Z razdaljo 3,2 km se je spopadlo kar 88 poljancev; 18 fantov in 70 deklet. Vsi so se trudili po svojih najboljših močeh in dosegli nekaj odličnih uvrstitev.

Med fanti je bil naš najhitrejši Luka Gradišek iz 3.h ; z odličnim časom 9:49 je v kategoriji starejših mladincev zasedel 9. mesto na državnem in 4. mesto na regijskem prvenstvu v uličnem teku. Pri dekletih je najboljši čas(13:09) dosegla Ava Ravnikar iz 1.g  (27. mesto med mlajšimi mladinkami na državnem in 14. mesto na regijskem prvenstvu). V kategoriji starejših mladink je bila najhitrejša Ana Kralj iz 4.f  (23. mesto na državnem in 7.mesto na regijskem prvenstvu).

Veliko bolj pomembno od uvrstitev pa je, da je bilo dijakinj in dijakov Gimnazije Poljane največ med vsemi ljubljanskimi srednjimi in tudi osnovnimi šolami, da so vsi pritekli do cilja in predvsem to, da so bili na koncu vsi zadovoljni in odločeni, da pridejo drugo leto spet.

V nedeljo, 23.10.2023, je  kar 97 naših dijakov pomagalo pri organizaciji 27. LJUBLJANSKEGA MARATONA, na katerem je v idealnem vremenu brusilo pete skoraj 14.000 tekačev iz 68 držav. Ponovno so se izkazali kot zanesljivi in zaupanja vredni pomočniki.  

 

 

Mentorica : Nataša Nakrst  

Še več bodo povedale fotografije Ume Flisar, 2.a.

Hana Absec, 4.F: Pogumno na poti.

Jakob Majdič, 2.A: Še malo do cilja.

Jana je bilo v njegovi opravi nemogoče spregledati.

Lahko je samo gledati!

Najštevilčnejša fantovska ekipa Gimnazije Poljane doslej; drugi spodaj levo: Luka Gradišek, 3.h - tako hiter, da ga nismo uspeli fotografirati.

Največje število poljanskih udeleženk in udeležencev doslej.

Naši pomočniki organizatorjev so prejeli nahrbtnike in malico.

Predstavnik organizatorja deli tako imenovane Armani jopiče.

Samo še malo in smo v cilju.

Številčno ekipo so spremljali kar trije športni pedagogi: nepogrešljiva Nataša Nakrst, Jan Jereb srečen v sredini in Mojca Kolb Repinc.

Z glasbo je vse lažje: ekipica iz 2.a.

Zborno mesto pri naši zastavi.

Zoja, 1.f z nasmehom proti cilju.

Mentorica in uradna fotografinja Uma.

MENU
Hitre povezave