iskanje

Poljansko sodelovanje v Teku trojk na 65. Pohodu ob žici

Nazaj

Tek trojk je potekal v soboto, 6. maja 2023. Kljub maturantskemu plesu, ki se je zgodil večer prej, se je srednješolskega teka udeležilo 36 naših dijakinj in dijakov. Kar 12 poljanskih trojk, 11 ženskih in  ena mešana, je priteklo skozi cilj 3 km dolge proge na Kongresnem  trgu. 

Najboljšo uvrstitev je dosegla naša trojka dijakinj iz 1.g v postavi :  Pika Marušič, Marta Arko in Ana Potužak; v močni konkurenci 38 ekip iz vse Slovenije so si s časom 17 minut 12 sekund priborile odlično 7. mesto.

Med mešanimi trojkami se je najbolje uvrstila ekipa iz  3.c (Jan Popovič, Ema Grosek  in Filip Adamič Šeme ). S časom 16 minut 30 sekund so dosegli 8. mesto.

Tudi preostale naše trojke so odtekle po svojih najboljših močeh in si zaslužijo veliko pohvalo. Gimnazija Poljane je imela največ ženskih trojk;  od 38 ekip dijakinj je bilo kar 11 poljanskih.

Mnogo več od rezultatov pa pomeni športno druženje in medsebojna pomoč med poljanskimi tekači, saj je Tek trojk predvsem tek prijateljstva in tolerantnosti.

Besedilo: Nataša Nakrst, fotografije Uma Flisar, 1.A

Zbiranje pred Dramo.

Še številko pripnem in smo pripravljene.

Nasmejane proti cilju.

S skupnimi močmi!

Še čisto malo, cilj se že vidi!

Še malo.

Zmogle bomo.

Trojka iz 1.G z odličnim časom v cilju na 7. mestu.

Me imamo se fajn!

34 dijakinji in 2 dijaka, vseh 12 poljanskih trojk + Nataša Nakrst, prof. in Jan Jereb, prof.

Uganete, kdo od njiju je bil prejšnji večer na maturatntskem plesu?

In še naša srčna športnica, brez katere se marsikateri poljanski športni praznik ne bi zgodil.

MENU
Hitre povezave