iskanje

Prva tržnica znanja na Gimnaziji Poljane

Nazaj

V sklopu dneva manjšin se je 31. 3. na Gimnaziji Poljane odvila tržnica znanja, na kateri smo se sodelujoči pogovarjali s pripadniki manjšin in tako razširili svoje znanje o slovenskih manjšinah v Italiji, Avstriji in na Madžarskem.

Glavna organizatorka Mira Giovanna Gabriel, 4.A je na šolo povabila osem pripadnikov manjšin, ki so bili pripravljeni z nami deliti svoje znanje in svoj pogled na svet. Naši gostje so bili Lara Vouk, Marko Strden, Dora Dozspot, Valentina Novak, Luka Paljk, Jaren Diviac, Aleksander Malalan in Peter Soban. 

Dogodek se je začel v učilnici, kjer smo sodelujoči najprej izvedeli nekaj malega o vsakem od povabljenih. Za tem smo dijaki izžrebali številke miz in se usedli za mizo s svojimi sogovorniki. Z enim gostom sta se hkrati pogovarjala dva dijaka in tako so se med vsemi sodelujočimi hitro začele zanimive in poučne razprave. Vsak dijak je imel priložnost podrobneje spoznati dva pripadnika manjšin. Po eni uri pogovorov smo se vsi skupaj zbrali v učilnici in sledila je kratka pogostitev. Vsi sodelujoči so nadaljevali s pogovori in imeli priložnost izmenjati besedo ali dve tudi z ostalimi gosti. 

Z organizatorko Miro se zahvaljujeva vsem, ki so sodelovali in pomagali pri nastanku dogodka. 

Rosa A. Romih, 4.A 

Nekaj knjig slovenskih zamejskih avtorjev.

MENU
Hitre povezave