iskanje

Menjaj branje in sanje

Nazaj

Z bralnim krožkom smo v sredo, 19. aprila, obiskali literarni dogodek Menjaj branje in sanje na Gimnaziji Ledina, kjer so nas toplo sprejeli.

Na sam vrh ledinske gimnazije v tretje nadstropje smo se povzpeli po stopnicah, ki jih je skoraj več kot poljanskih. Zadihani smo se nato posladkali s sadjem ali rogljičkom. Ko smo se vsi zbrali, se je začel program, ki so ga pripravili ledinci z mentorji. Nastopili so s plesno in pevsko točko.

Potem se je začela delavnica, pri kateri smo v skupinah ustvarili Instagram profil za glavne literarne osebe mladinskega romana Vihar v meni Nejke Omahen Šikonja. Sledil je intervju z omenjeno avtorico, ki nam je predstavila svoje pisateljske začetke (svoj prvi roman Silvija je izdala v 1. letniku gimnazije) in svoj ustvarjalni postopek danes.

Nato smo si obiskovalci prireditve – prišli smo z več osnovnih in srednjih šol – izmenjali knjige, ki smo jih prinesli in opremili s posvetili. Gostitelji so poleg naših možgančkov dobro poskrbeli tudi za naše želodce, saj smo dobili kosilo. Siti smo nato drug z drugim podelili še mnenja o srečanju, se zahvalili organizatorjem in se z nasmehom poslovili. 

Mija Kolarič, 2. b

MENU
Hitre povezave