iskanje

V čast boga Zevsa

Nazaj

7. marca 2023 je na šoli potekal projektni dan pod naslovom Strah in pogum. Projektni dan v 2.B je na ta dan združil šport z antiko. 

Priprave so potekale že več mesecev prej: rešiti smo morali anketo o strahu in pogumu, naša profesorica Mojca Kolbl Repinc nam je predavala o negativnih čustvenih stanjih, ki jih povzroča strah, in o biokemijskem odzivu telesa in psihe.

Nato smo kar nekaj časa spoznavali različne tehnike za obvladovanje negativnih čustev, ki smo jih poskušali osvojiti in si z njimi pomagati pri vsakdanjih stiskah. Nazadnje smo si ogledali zanimiv prispevek psihologinje in vrhunske športnice Sare Isaković in se začeli pripravljati na nekoliko drugačne športne igre, ki smo jih nato izvedli na sam projektni dan.

Na ta dan torej smo se pod vodstvom naše profesorice športne vzgoje Mojce Kolbl Repinc in profesorice latinskega jezika Nataše Homar med seboj pomerili na »pravih« olimpijskih igrah, v čast boga Zevsa. Pred tekmovanjem nam je nekaj sošolk predstavilo antične in sodobne olimpijske igre in slovenske olimpijce, nato smo spoznali še zadnjo tehniko dihalne vaje, se oblekli v starogrška oblačila in izdelali venčke za zmagovalce.

In za vrhunec so sledile še olimpijske igre: tekmovali smo v rokoborbi, skoku v daljino, metu medicinske žoge in v štafetnem teku. Prizorišče šolske telovadnice je obdajal športni poljanski duh, to je duh poguma, enotnosti in radosti.

Zmagovalci so prejeli vence (tokrat ne iz Zevsove oljke, ampak iz sosedovega bršljana) in seveda čokoladico Olympia.

Besedilo Vanja Predalič, fotografije Mila Fatur, obe 2.B

Met medicinke

Podelitev nagrad

Predstavitev antičnih iger

Prisega tekmovalcev, da ne bodo uporabljali dopinga

Rokoborba

Skok z zaletom

Spletanje venčkov za zmagovalce

Strogi, a pošteni sodnici

Štafeta, boj je bil oster

Veselje na cilju

MENU
Hitre povezave