iskanje

Novice

Vse novice

23. november 23

Sodeluj na razstavi PRIPADNOST

Pripravljamo prvo skupinsko razstavo v galeriji G+. Sodeluj s svojo črno-belo fotografijo. Krovna tema -  PRIPADNOST. Fotografije dobre resolucije z naslovom in kratkim razmišljanjem pošlji do 10. 12. 2023 na galerija.poljane@gmail.com.   

Preberi več

8. december 23

Najboljše raziskovalne naloge

V četrtek, 7.12., sta raziskovalki Sara Karadžič in Eva Črv, ter mentorica Nataša Koprivnikar na prireditvi v Mestni hiši iz županovih rok prejele plakete za najboljše raziskovalne naloge v ljubljanski regiji. Čestitamo!

Preberi več

28. november 23

ZLATO IN SREBRNO PRIZNANJE IZ ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNI

Na državnem tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni, ki je potekalo v soboto, 18. novembra 2023, je ZOJA KLARA MAUHAR (2.g) prejela zlato priznanje, LAURA PETRIN (2.d) pa srebrno priznanje. Iskrene čestitke!Erika Jarić, mentorica

Preberi več

26. november 23

Astronomsko opazovanje Saturna, Jupitra in Lune

V sredo 22.11.2023 zvečer, smo se v jasni noči dijaki in profesorji Gimnazije Poljane zbrali na Ljubljanskem gradu, da bi opazovali Saturn, Jupiter in Luno. Kljub manjšim težavam s teleskopom smo uspešno opazovali. Najprej smo si ogledali Jupiter (na njem smo videli tudi dve progi) ter njegove lune Io, Kalisto, Ganimed in Evropo, ki so me najbolj fascinirale. Saturn je izgledal kot neka oddaljena kroglica z obročem, na Luni pa smo videli podrobnosti, kot so na primer kraterji in morja. Sprva se ti zdi, da na nebu vidiš le zvezdo, a kasneje ugotoviš, da je veliko več. Zanimivi so se mi zdeli tudi sateliti Elona Muska, ki smo jih videli na začetku, saj so se zelo hitro pomikali po nebu v ravni črti. To je bila res enkratna izkušnja. Vabim vas, da se nam pri naslednjem astronomskem opazovanju pridružite tudi vi. Kim Špehar, 2.E

Preberi več

Koledar dogodkov

oktober 23
okt
13 - 13

regijsko tekmovanje iz znanja fizike

14:00

okt
13 - 13

regijsko tekmovanje iz znanja fizike

14:00

dec
08 - 09

božično-novoletni koncert

cel dan

dec
09 - 15

mednarodna izmenjava za 3. G v Nemčiji

cel dan

kontaktne osebe: Maša Klopčič, prof., Neža Kolbezen, prof., in Nataša Žiger, prof.

okt 23

Obiščite 3D-predstavitev šole

Vabimo vas na virtualni sprehod po šoli. Z barvnimi točkami so označena mesta, kjer lahko dobite več informacij.


Poglej predstavitev

“Srednješolci smo se sicer največkrat družili na šolskih plesih z živim bendom ali didžejem, vsakič ga je priredila druga šola. Zahajali smo tudi v K4, šminkerji so hodili v Turista, rockerji v Palmo. Glasba je postala najpomembnejša stvar v življenju, manjkale so samo še punce. Če si imel talent in začel igrati kitaro, so se možnosti povečale.”


- Alen Steržaj (maturiral 1991) je glasbenik in novinar, basist skupine Big Foot Mama

MENU
Hitre povezave